Last Updated:

Det gode sportsbillede viser blod, sved og tårer

Categories Fotograf

Vendingen ”Et billede siger mere end tusind ord” er efterhånden en smule fortærsket, men ikke desto mindre rummer den en vis sandhed. Dette gælder ikke mindst, når man skal forsøge at forevige en sportspræstation. Sport generelt og sportsbegivenheder i særdeleshed fremkalder mange følelser hos både sportsudøvere og publikum. Og det kræver sin fotograf at fange de stemninger, der dominerer en fodboldkamp, en svømmekonkurrence eller en håndboldkamp, og skabe billeder, som kan fortælle en historie uden ord.  

Ikoniske billeder vi aldrig glemmer

At tage billeder af aktive sportsudøvere er ikke en let disciplin. De er i konstant bevægelse, og deres præstationer er præget af uforudsete handlinger, store følelser og masser af dynamik. Som sportsfotograf skal man være i stand til at fange den intensitet, der dominerer spillet, og skildre de følelser, der kommer til udtryk på banen.

Måske er der nogle billeder, som du særligt husker? Det kunne være billedet af Brian Laudrup, der kysser pokalen efter EM i 1992. Eller billedet af en rørt Pernille Blume efter hun har svømmet sig til OL-guld i 2016. Begge billeder viser tydeligt de følelser, sporten fremkalder i de nævnte sportsudøvere. Og vigtigst af alt husker du måske, hvilke følelser de fremkaldte i dig? For vigtige sportsbegivenheder er ofte nationale begivenheder, vi aldrig glemmer. Og dette skyldes ikke mindst de ikoniske billeder, der bliver en del af vores hukommelse.

Måske rummer din telefon adskillige billeder af dine poder med græsplettede knæ og beskidte fodboldstøvler? Sikkert lidt slørede, fordi mobilkameraet har haft svært ved at stille skarpt, mens de var i bevægelse. Det kan en professionel fotograf gøre bedre. Leder du efter en god sportsfotograf, der kan forevige højdepunkterne i jeres næste sportsbegivenhed, så finder du ham her Ian Foto.