Last Updated:

3 gode grunde til at vælge bambus frem for bomuld

Categories Skønhed

Bambustøj dukker mere og mere op rundt omkring, og det tyder på, at man snart vil kunne få alverdens forskellige beklædningsgenstande i netop bambus. Men hvad er det, der gør bambus bedre end for eksempel bomuld? Det får du svaret på her.

Bambus er miljøvenligt

En af de helt store fordele ved bambus er, at det er meget miljøvenligt og forurener væsentligt mindre end eksempelvis bomuld. Faktisk optager bomuld 2,4 % af al jordforbrug i verdenen og står for 16 % af verdens forbrug af insektgifte og 10 % af forbruget af pesticider.

bambus strømper

Dermed er bomuld den mest sprøjtede afgrøde overhovedet, og det er bestemt noget, der går ud over Moder Jord. I modsætning dertil behøver man ikke at bruge sprøjtegifte til produktionen af bambus, fordi bambus i sig selv er naturligt bakteriedræbende. Desuden vokser det virkelig hurtigt, og det gør det altså til en nem afgrøde at høste meget af, uden at det belaster naturen.

Bambus er blødt som silke

Når man laver bambustøj, bruger man naturligvis ikke hele bambusplanter, men derimod bambusfibre, og de er faktisk utroligt bløde. De bliver af og til sammenlignet med silke, og de er langt blødere end ganske almindeligt bomuld. Det er altså virkelig behageligt at iføre sig bambustøj, og det er selvfølgelig også et plus.

Bambus er bakteriedræbende

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det altså også helt ideelt i forhold til tøjproduktionen, at bambus er bakteriedræbende. Det betyder nemlig, at bakterier ikke kan leve og udvikle sig i tøj af bambusfibre, og det er blandt andet med til at gøre, at man kan komme gener fra sved til livs.

Med eksempelvis strømper i bambusfibre er det således slut med sure sokker, og det er i sandhed en egenskab, der får bambus til at skille sig ud.